Продовження терміну перебування іноземця на території України

Наша компанія надає комплекс юридичних послуг по продовженню терміну перебування іноземних громадян на території України.

В залежності від отриманих іноземцями віз для вїзду на територію України, законодавство передбачає за ними наступні строки перебування:

-  Транзитна (В) - строк перебування на території України під час кожного транзитного проїзду через її територію не повинен перевищувати п'яти діб;

-  Короткострокова (С) – строк перебування в Україні не повинен перевищувати 90 днів протягом 180 днів з дати першого в'їзду;

-  Довгострокова (D) 45 днів з метою оформлення посвідки на тимчасове проживання.

Також, визначено перелік причин, за наявності яких іноземні громадяни мають право продовжити строк даного перебування:

-      За транзитною візою, в разі вимушеної зупинки на території України у зв’язку з надзвичайними обставинами (стихійне лихо, хвороба, ремонт транспортного засобу) за наявності документа, що підтверджує причину та тривалість вимушеної зупинки;

-      За короткостроковою візою, за наявності обґрунтованих підстав (лікування, вагітність чи пологи, догляд за хворим членом родини) за умови подання підтверджувальних документів – на період існування таких підстав, не більше як 180 днів з дати останнього в’їзду;

-      За довгостроковою візою – якщо протягом строку дії візи з поважних причин не оформлено посвідки на постійне чи тимчасове проживання, за умови подання підтверджуючих документів, не більше ніж на 1 місяць.

Послуги нашої компанії включають:

  • надання консультацій з питань продовженню терміну перебування іноземних громадян на території України;
  • підготовку необхідних документів;
  • подання документів в органи ДМС.

Для початку роботи по продовженню перебування необхідно надати наступні документи:

якщо приймаюча сторона - фізична особа:

  • заява фізичної особи, яка виступає приймаючою стороною;
  • документ, що підтверджує підставу для продовження перебування;
  • оригінал паспортного документа іноземця;
  • копії всіх сторінок паспортного документа іноземця, засвідчені його підписом, а також копію міграційної картки;
  • нотаріальний переклад на українську мову паспорту нерезидента;
  • копії всіх сторінок паспорта приймаючої особи (якщо приймаючою особою виступає нерезидент, то також необхідно надати копію його дозволу на проживання в Україні);
  • підтвердження фінансової забезпеченості нерезидента або гарантійний лист приймаючої особи про забезпечення іноземця;
  • підтвердження права власності приймаючої сторони на житло (оригінал і копія), а в разі, якщо у приймаючої сторони немає власного житла із зазначеними документами також необхідно надати письмову згоду власників житла;
  • 4 фотографії іноземця (кольорові 3,5 х 4,5 см.).

якщо приймаюча сторона - юридична особа або ФОП:

  • заява особи, що виступає приймаючою стороною;
  • документ, що підтверджує необхідність продовження перебування;
  • оригінал паспортного документа іноземця;
  • копії всіх сторінок паспортного документа іноземця, засвідчені його підписом, а також копію міграційної картки;
  • нотаріальний переклад на українську мову паспорту нерезидента;
  • оригінал і копії всіх сторінок паспорта керівника приймаючої юридичної особи;
  • оригінал витягу з ЄДРПОУ;
  • копія документа про призначення відповідальних за оформлення документів для іноземця осіб (завірена печаткою підприємства);
  • підтвердження фінансової забезпеченості нерезидента або гарантійний лист приймаючої особи про забезпечення іноземця;
  • підтвердження права власності приймаючої сторони на житло (оригінал і копія), а в разі, якщо у приймаючої сторони немає власного житла із зазначеними документами також необхідно надати письмову згоду власників житла;
  • 4 фотографії іноземця (кольорові 3,5 х 4,5 см.).

Термін отримання: вд 5 до 20 днів з моменту надання вищезазначених документів та інформації.

Вартість послуги:   4500 грн., у вартість входить оплата державного мита, не входять нотаріальні платежі.